Pejse.dk

Gå til hovedindhold »

Shop efter brand Vis alle

Du er her:

Vi er eksperter i Biopejse!

Vi er eksperter i biopejse, kontakt os endelig hvis du har spørgsmål!

Ofte stillede spørgsmål før køb af Biopejs

Kan jeg bruge en biopejs i min lejlighed?
Ja. Bioetanol, som afbrændes i en biopejs, brænder rent og du skal derfor ikke frygte sod, farlig damp eller røg. Du kan derfor med stor fordel anvende en biopejs i din lejlighed.
Kan jeg bruge en biopejs i mit hus, sommerhus etc.?
Ja. Ligesom med lejligheden er der her ingen 'fare'. Bioethanol, som afbrændes i en biopejs, brænder rent og det er derfor uden betydning om det afbrændes i en lejlighed, hus, sommerhus eller måske endda på kontoret.
Kræver en biopejs nogen form for godkendelse?
Nej. I Danmark er der på nuværende tidspunkt inden DIN certificering eller lignende, som forhinder dig og købe en biopejs og anvenden den fra du modtager den. Men grundregler såsom ikke og have let antændelige materialer i nærheden af ild er selvfølgelig fortsat gældende. Vær altid varsom ved afbrænding og åben ild.
Kan jeg selv montere en biopejs?
Ja. De fleste biopejs varianter du finder i vores sortiment indeholder en samlevejledning. Er du i tvivl om hvordan din biopejs samles efter køb er du selvfølgelig velkommen til og kontakte os.
Efter evt. samling af biopejsen, er den så klar til brug?
Ja. Det eneste du mangler er nu bioethanol. Du finder billig bioethanol her hos Pejse.dk. Vi har udvalgt de bedste bioethanol varianter på markedet og du vil dermed kun opleve en svag duft ved afbrænding.
Jeg har hørt at en biopejs kan eksplodere, er det rigtigt?
Nej. Medierne har tidligere skrevet om biopejse, som ikke fungerede efter hensigten. Dog har omstændighederne været noget uklare og årsagen er dermed sværere og konstatere. Der er ingen tvivl om, at afbrænding generelt kan være farligt. Dette gælder ligeledes et normalt bål, en skorstenspejs, stearinlys osv.

Anvender du en biopejs med almindelig sund fornuft vil du alt andet lige ikke opleve farlige problemer. Nedenfor får du et par punkter, som altid bør følges for og undgå uønskede situationer:
- Hæld aldrig ekstra bioethanol i en varm brænder selvom den er løbet tør under middagen. Hvis der fortsat er en ikke synlig flamme i bunden af karret vil flammerne i værste fald kunne springe op. Fornem hvornår karret/brænderen er afkølet og påfyld herefter igen.
- Under påfyldning af bioethanol er det vigtigt ikke og dryppe eller hælde ved siden af. Ligesom med enhver anden letantændelig væske vil flammerne bioethanolen hurtig fange flammerne fra karret og dermed skabe en uønsket situation.

Medierne har tidligere nævnt problemer med biopejse, men de er heldigvis få og det er ikke på noget tidspunkt oplyst hvordnan situationerne er opstået.

Ofte stillede spørgsmål til brugen af en biopejs

Hvordan tænder jeg min biopejs?
Hæld en passende mængde bioethanol i karret/brænderen og antænd herefter væsken med en langstilket lighter eller stormtændstik.
Hvordan skal bioethanol opbevares?
Ligesom det gælder alle andre letantændelige væsker, er det vigtigt og opbevare bioethanol udenfor rækkevidde af børn. Dertil bør letantændelige væsker aldrig opbevares i nærheden af sollys.
Lugter bioethanol?
Der findes mange forskellige bioethanol varianter og duften der afgives varierer ligeså. På Pejse.dk har vi et godt udvalg af kvalitets bioethanol. Varianterne af bioethanol du finder på Pejse.dk er ekstra lugtsvage. Dertil er det muligt og købe duftolie, som blot tilføres direkte i bioethanolen.

Ofte stillede spørgsmål til bioethanol og forbrænding heraf

Hvordan leveres bioethanol?
Bioethanol leveres i dunke af alt lige fra 1 liter til 10 liter. Hos Pejse.dk har vi gjort det tydeligt hvordan vi leverer den bioethanol vi har i vores sortiment. Vælger du 10 liters dunke med bioethanol kan det være en god idé og medkøbe en bioethanol pumpe til og dosere mængden af bioethanol i karret/brænderen.
Er bioethanol farligt?
Nej. Bioethanol er hverken farligt for mennesker, miljøet eller dyr. Desuden kan bioethanol nedbrydes biologisk. Bioethanol fremstilles af organiske og miljøvenlige råvarer, som f.eks. kartofler og majs. Ved afbrænding af bioethanol frigives der vanddamp og kuldioxid. Grunderegler såsom og opbevare brændfarlige væsker væk fra sollys og udenfor rækkevide af barnehænder er selvfølgelig fortsat gældende.
Forbrændingsgassen der frigives under afbrænding, er den farlig?
Bioethanol brænder rent og der frigives kun vanddamp og CO2 (kuldioxid). Mængde af CO2, som frigives under forbrændingen svarer til hvad 2 stearinlys frigiver ved forbrænding. De andre gasser, som udskilles ved forbrænding af bioethanol er i meget små mængder. Der frigives dermed ikke risikable elementer af kulilte.
Hvor længe holder 1 liter bioethanol?
Et kort og ca. svar vil være, at 1 liter bioethanol vil brænde mellem 2-4 timer. Igen afhænger det af din biopejs, luftgennemstrømningen i rummet og justeren af brænderens 'åbne overflade'.

KUNDESERVICE

86 51 72 01

Telefonen er åben:

Mandag: 9.30 - 16.30
Tirsdag: 9.30 - 16.30
Onsdag: 9.30 - 16.30
Torsdag: 9.30 - 16.30
Fredag: 9.30 - 16.30
Lørdag: Lukket
Søndag: Lukket

LÆS PEJSE.DK MAGASINET

E-VOKS.DK MAGAZINE

Produkter på Pejse.dk

Sample Image

Pejse.dk
Amaliegade 36
1256 København K

[email protected]
CVR-nr: DK 28 99 46 05

PEJSE finder du her. Er du på udkig efter en ny Pejs - er du kommet til det rette sted!

Er ud på udkig efter en pejs til hjemmet, er du kommet til det rette sted. Hos Pejse.dk har vi Danmarks største udvalg af pejse. Vi er eksperter i pejse og vi ved hvor vigtigt det er og få den rigtige vejledning til valg af den rigtige pejs. I vores brede sortiment af pejse vil du med garanti kunne finde en pejs, som kan opfylde dine ønsker og krav til den perfekte pejs – til den rigtige pris.

more+